Начало / България / Утре обявят победилите от конкурса „Витошко лале“

Утре обявят победилите от конкурса „Витошко лале“

Утре, 17 май, ще станат ясни победителите от литературния конкурс  „Витошко лале”. Церемонията по награждаването ще се проведе в столичното читалище „Братя Миладинови-1917” в „Княжево“ от 18 ч.

Тази година над 40 млади творци от цялата страна са изпратили свои творби в  категориите разказ/есе, приказка и поезия, в следните възрастови групи:

10 – 14 г. – деца;

15 – 18 г. – юноши;

19 – 25 г. младежи.

Председател на журито е писателят Явор Веселинов . Конкурсът е организиран от НЧ „Братя Миладинови-1917”, в партньорство с район “Витоша” на СО  и с  подкрепата на дирекция „Култура”  на СО.

Литературният конкурс „Витошко лале” е сред значимите събития в столицата и страната. Тази година конкурсът отбелязва 30 години от първото си издание. Множество млади творци, които днес са утвърдени автори, са се включвали в благородната надпревара за създаване на стойностни поетични и белетристични произведения. Евтим Евтимов, Романьола Мирославова, Благовеста Касабова и още много известни писатели и критици са оценявали участниците в различните издания на конкурса.

Прочетете още

Abdulrazak Gurnah

Нобеловият лауреат Абдулразак Гурна: „Всеки има свой прочит на историята“

Писателят се срещна с публика в Брюксел Събитието с носителя на Нобелова награда за 2021 …