Начало / България / Утре обявят победилите от конкурса „Витошко лале“

Утре обявят победилите от конкурса „Витошко лале“

Утре, 17 май, ще станат ясни победителите от литературния конкурс  „Витошко лале”. Церемонията по награждаването ще се проведе в столичното читалище „Братя Миладинови-1917” в „Княжево“ от 18 ч.

Тази година над 40 млади творци от цялата страна са изпратили свои творби в  категориите разказ/есе, приказка и поезия, в следните възрастови групи:

10 – 14 г. – деца;

15 – 18 г. – юноши;

19 – 25 г. младежи.

Председател на журито е писателят Явор Веселинов . Конкурсът е организиран от НЧ „Братя Миладинови-1917”, в партньорство с район “Витоша” на СО  и с  подкрепата на дирекция „Култура”  на СО.

Литературният конкурс „Витошко лале” е сред значимите събития в столицата и страната. Тази година конкурсът отбелязва 30 години от първото си издание. Множество млади творци, които днес са утвърдени автори, са се включвали в благородната надпревара за създаване на стойностни поетични и белетристични произведения. Евтим Евтимов, Романьола Мирославова, Благовеста Касабова и още много известни писатели и критици са оценявали участниците в различните издания на конкурса.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

4bd0da65d1

Предизборен поздрав към нас от Константинос Кавафис и Стефан Гечев

Константинос Кавафис В ОЧАКВАНЕ НА ВАРВАРИТЕ Какво очакваме, стълпени на площада? Днес варварите ще пристигнат …