Начало / България / Утре обявят победилите от конкурса „Витошко лале“

Утре обявят победилите от конкурса „Витошко лале“

Утре, 17 май, ще станат ясни победителите от литературния конкурс  „Витошко лале”. Церемонията по награждаването ще се проведе в столичното читалище „Братя Миладинови-1917” в „Княжево“ от 18 ч.

Тази година над 40 млади творци от цялата страна са изпратили свои творби в  категориите разказ/есе, приказка и поезия, в следните възрастови групи:

10 – 14 г. – деца;

15 – 18 г. – юноши;

19 – 25 г. младежи.

Председател на журито е писателят Явор Веселинов . Конкурсът е организиран от НЧ „Братя Миладинови-1917”, в партньорство с район “Витоша” на СО  и с  подкрепата на дирекция „Култура”  на СО.

Литературният конкурс „Витошко лале” е сред значимите събития в столицата и страната. Тази година конкурсът отбелязва 30 години от първото си издание. Множество млади творци, които днес са утвърдени автори, са се включвали в благородната надпревара за създаване на стойностни поетични и белетристични произведения. Евтим Евтимов, Романьола Мирославова, Благовеста Касабова и още много известни писатели и критици са оценявали участниците в различните издания на конкурса.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …