Начало / България / „Империя“ на Джеръми Паксман излиза на български език

„Империя“ на Джеръми Паксман излиза на български език

Един от хитовете на известния британски журналист Джеръми Паксман – „Империя“, до дни се очаква да излезе и на български език. Книгата преди години събуди огромен интерес в Обединеното кралство, като скандализира доста от поддръжниците на монархията там.  Историята на автора, станал известен у нас с „Англичаните. Портрет на един народ“, „За крале и кралици“  и „Политическото животно“, дори бе филмирана от БиБиСи преди две години.

Джеръми Паксман е най-известният политически журналист във Великобритания. Той е водещ на БиБиСи, майстор на безмилостните въпроси,  носител на редица престижни награди за публицистика, сред които три пъти „Интервю на годината“ и „Журналист на годината“, както и „Медийна личност на годината“, награди на зрителите и слушателите за принос към телевизионната журналистика. Двукратен носител на наградата на БАФТА за поднасяне на актуална информация.

„Британската империя може да е спомен за отминала слаба, но тя продължава да присъства навсякъде и в границите на Обединеното кралство, и извън тях. В етническия състав на населението на Острова, в сегашните решения на политиците и почитта към безразсъдно смели герои и авантюристи, в спортовете, в архитектурата и търговията, в кухнята или в типично британското пристрастие да се подкрепят загубени каузи – навсякъде личи отпечатъкът на имперското минало“, се казва в анотацията на изданието, дело на ИК „Еднорог“.

С обичайното си остро перо и искрящо чувство за хумор Джеръми Паксман достига в анализа си до самото сърце на империята. Със спомени на очевидци, митове и истини блестящият журналист съживява трагедията, комедията и величието на империята и отдава дължимото на нейните строители – от пирати и роботърговци до свещеници, самоотвержени изследователи, търговци и болезнено амбициозни неудачници.

Книги на Джеръми Паксман тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230517-WA0006

1 юни в детска стая „Хеликон“

И да не ни се вярва, юни месец дойде, по-точно втурна се презглава, както само децата …