На фокус
Начало / България / „Физика на тъгата“ на Георги Господинов е финалист за италианска награда

„Физика на тъгата“ на Георги Господинов е финалист за италианска награда

Италианското издание на „Физика на тъгата“ е сред петте финалиста за наградата Von Rezzori за най-добра преводна книга, публикувана в Италия през последната година. Книгата на Георги Господинов е била предпочетена сред 15-те издания в дългия списък на номинираните, обяви в страницата си авторът й.

Победителят ще бъде обявен на церемония в Палацо Векио във Флоренция на 14 юни, по време на Фестивала на писателите от 12 до 14 юни. ВИП гости на събитието се очаква да са Бернардо Бертолучи, Майкъл Кънингам, Изабела Роселини.

Наградата е печелена от Александър Хемон, Джумпа Лахири, Артуро Перес Реверте, Енрике Вила-Матас и др. Миналата година финалисти бяха Етгар Керет, Зейди Смит, Джанет Уинтерсън, а спечели колумбиецът Хуан Габриел Васкес.

 „Искам да благодаря на преводача Джузепе дел Агата, който преведе с много любов романа, и на издателство „Воланд”, което ще се бори с гигантите „Мондадори”, „Бомпиани” и „Фелтринели”. За мен е чест, фаворити са Дейв Егърс и номинираният за „Букър“ Том Макарти“, написа Господинов във Facebook.

Книгите на Георги Господинов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

7dde8fe8c38464e11bab4ab601c7e353

Фрида Кало очаквала края си с четка в ръка

Дните ѝ са като пътепис на страданието Мексиканската художничка покорява и днес съзнанието на милиони …