На фокус
Начало / България / Елица Мавродинова представя „Няма места за сбогуване“ на Иван Брегов

Елица Мавродинова представя „Няма места за сбогуване“ на Иван Брегов

Новата книга на Иван Брегов „Няма места за сбогуване“  ще има премиера на 28 април, понеделник, от 19 ч в столичния  „Cultural Bar Dada”. Поетичните текстове на младия поет, издадени от „Жанет 45”, ще бъдат представени от Елица Мавродинова.

Иван Брегов е роден през 1986 г. в Бургас. Публикува стихове в периодичния печат от 2002 г. На 16 години получава поощрителна награда от конкурса „Веселин Ханчев“. Следва отличие от „Южна пролет“ (2003), след което става лауреат на конкурса „Петя Дубарова“ и носител на награда „Христо Фотев“ (2004). През месец март 2013 г. е отличен на конкурса „Castello di Duino“ в Триест, Италия. Автор на стихосбирките „Небе в земна рамка“ (2003) и „Разказвач на стихии“ (2004).

ОТЗИВИ

Поезията на Иван Брегов е лишена от претенцията на онези, които отчаяно желаят да бъдат поети. Всъщност, тук е точно обратното – независимо дали го иска, или не – той е поет и вратовръзката и сакото трудно ще променят това.
Десислава Желева

Познавам този поет отдавна, затова не се учудих: веднъж посади обецата на своята любима, а от пръстта поникна дръвче, с което живее и до днес; в отражението на очилата му е винаги зелено, там винаги откривам самотата на биологията. Тези стихове могат да ви разискрят.
Васил Балев

Днес е добър ден да прочетеш тази книга. Тя ще те заведе на разходка в свят, който не познаваш. В него живее само един човек. Ти.
Ти, който си самотен понякога. Понякога ти е студено. Понякога си изгубен в плавните извивки на града, на света, на вселената.
Но винаги присъстваш. Точно тук. Точно сега.
В тази книга живее онова твое Аз, което осъзнава всеки миг. И днес е добър ден да я прочетеш.
Защото малко са местата, на които можеш да срещнеш най-важния човек на света.
Себе си.
Елица Мавродинова

„Няма места за сбогуване“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

11697_prostirani-svejk

Оригиналът на Швейк ще бъде изложен за ден

Публика ще го види за първи път Ярослав Хашек, авторът на „Приключенията на добрия войник …