На фокус
Начало / България / Стартира 13-тото издание на поетичния конкурс „Магията любов“

Стартира 13-тото издание на поетичния конкурс „Магията любов“

В Казанлък стартира 13-тото издание на националния конкурс за интимна лирика „Магията любов“. Конкурсът се провежда всяка година по време на пролетните празници в града от Литературно сдружение „Кула“ – Казанлък, Клуб на дейците на културата (КДК) – Казанлък и Община Казанлък.

Участниците ще бъдат оценявани от жури в състав: Румен Денев – поет, зам.председател на КДК; Петър Чухов – поет, носител на наградата от „Магията любов“ за 2013 год.;  Димитър Гачев – поет, лауреат от конкурса от първите му издания и Пеньо Терзиев – Директор ЛХМ „Чудомир“, представител на Община Казанлък.

Наградата за победителя ще 500 лв. плюс статуетка и грамота, както и картина от художника Иван Гайдаров, а подгласниците му ще получат съответно 200 и 100 лв. Отличените творби ще бъдат публикувани в местното списание „Кула“ – Казанлък, както и в национални литературни издания. Тази година ще има и допълнителен стимул – плакет/статуетка „Веселин Стоянов“.

Конкурсът за интимна лирика „Магията любов“ е анонимен. Всеки автор трябва да изпрати до 25 май 2014 г. до 3 (три) свои непубликувани стихотворения в по 3 (три) екземпляра всяко на адрес:

гр. Казанлък 6100, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ № 9,

Художествена галерия – Казанлък, за конкурса „Магията любов“.

Върху плика да няма данни на подателя. Личните данни – трите имена, заглавията на стихотворенията, ел. поща, телефон и адрес за връзка, да бъдат поставени в малък запечатан плик вътре в писмото. Всяко нарушаване анонимността на конкурса елиминира автора от участие.

Прочетете още

Alison_Inches-ezgcom-webp-to-jpg-converter

Уанда Ковън: И във възрастните живее дете

Малко е спорно кой го казва – дали Уанда, или пък… Алисън Когато писателката Алисън …