Начало / България / „Дяволът носи Прада“ – с 50% отстъпка в книжарници „Хеликон“

„Дяволът носи Прада“ – с 50% отстъпка в книжарници „Хеликон“

Един от неостаряващите хитове на съвременната дамска литература „Дяволът носи Прада“  на Лорън Уайзбъргър ще се продава в книжарници „Хеликон“ от утре, 25 април, с 50% отстъпка. Коричната цена на романа на нюйоркската писателка е 14 лв., а с Промочип (специалната карта за лоялни клиенти на „Хеликон“) и през сайта helikon.bg. –  7 лв.

“Дяволът носи Прада” е първата книга на родената през 1977 г.  нюйоркска писателка Лорън Уайзбъргър. Когато романът мълниеносно печели читателския интерес при появата си преди няколко години, става ясно, че в него има биографичен момент – Лорън е била известно време асистент на редактор от модно списание.

Филмът, създаден по романа, е талантлив резултат да се претвори тази шеметна и завладяваща история. Мерил Стрийп в ролята на Миранда разкрива неподозирани хоризонти на актьорската си мощ, а Ан Хатауей е правдива и убедителна в погледа на режисьора Дейвид Франкъл ( “Сексът и градът”). Стенли Тучи и Емили Блънт допълват силния актьорски състав.

Романът със завладяващ стил обяснява колко жесток и коравосърдечен може да бъде светът на модните законодатели. Не случайно много читатели виждат в образа на редакторката от книгата Миранда образът на вездесъщата главна редакторка на  списание Vogue, САЩ – Ана Уинтур.

В книгата амбициозно момиче, което по-скоро мечтае да работи за “Ню Йоркър”, намира първата си работа в модно списание, в което властва чудовищна жена шеф. Работата, “за която мечтаят милиони момичета” се оказва кошмар благодарение на Миранда Пристли, жената, чието име всички произнасят със страх и трепет!

Светът на блясъка и на очарованието, в който пристъпва младата Андреа, е вгорчен от ужаса ежедневно да угодиш на капризите на жена, която знае цената на успеха и настойчиво изисква от другите пълно себеотдаване, много често граничещо с унижението.

Въпросите – да продадеш ли душата си заради работа, за която мечтаят мнозина и какви са последствията от компромисите, звучат на фона на събития, които се случват в Ню Йорк – град, който Лоран Уайзбъргър познава и обича. Писателката знае предимствата да си млад и решен на успех в мегаполиса и със страст проследява пътя към “готините, богатите, известните”.

„Дяволът носи Прада“ тук

 

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …