На фокус
Начало / България / До седмица на български излиза автобиографията на сър Алекс Фъргюсън

До седмица на български излиза автобиографията на сър Алекс Фъргюсън

Автобиографията на дългогодишния треньор на футболния гранд „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън ще излезе на български език. „Алекс Фъргюсън: Моята автобиография“ ще бъде в книжарниците от 30 април, издадена от „Сиела“. Фъргюсън, една от най-успешните, одумвани и противоречиви личности в света на футбола, описва своя живот и 27-годишния престой на кормилото на един от най-обичаните отбори.

На англоезичният пазар книгата излезе на 30 октомври 2013 г. Тя беше очаквана с огромен интерес и веднага се превърна в бестселър. През първата седмица след своето публикуване тя се превърна в най-бързо продаващата се нехудожествена книга в Обединеното кралство с продажби от 115 547 копия. „Алекс Фъргюсън: Моята автобиография“ беше и сред най-продаваните книги по коледните празници. Още преди Нова година бяха продадени 647 153 копия.

Книгата е концентрирана главно върху периода от 2000 до 2013 г. Фъргюсън споделя взаимоотношенията си със звезди като Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо, Райън Гигс и др. Той споделя как е превърнал „Манчестър Юнайтед“ от футболен клуб в световен бизнес модел.

 

ОТЗИВИ

„Едно чудесно четиво…Чувства се бащината любов, която Фъргюсън изпитва към клуба, играчите и спорта, който обича“ – SILive.com

„Един шедьовър“ – InternationalSoccerNetwork.com

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1395312199512

И Европейската банка номинира Георги Господинов

Призът се връчва за седми път Международната награда е създадена през 2017-а в сътрудничество с …