Начало / България / На 23 април Бургас ще чете „Един след полунощ” на Керана Ангелова

На 23 април Бургас ще чете „Един след полунощ” на Керана Ангелова

За втора поредна година в Бургас ще се проведе кампанията „Четем заедно една книга“, иницирана от народно читалище „Изгрев 1909“. Това ще се случи на 23 април – Световен ден на книгата и авторското право. Книгата, която бургазлии ще четат, е „Един след полунощ” на Керана Ангелова.

„Тази година посланието на инициативата „Четенето е ключ към успеха, а стойностната книга е достъпен начин за самоусъвършенстване” ще достигне до бургазлии чрез фрагментите, миниатюрите и есетата на Керана Ангелова, събрани в книгата й „Един след полунощ” , която ще четем заедно през целия ден в автобусите по линия 211. Средно 20-25 минути от качването до слизането, време достатъчно за прочит на страничка текст. На 23 април брошура (тираж 1 000 бр.), съдържаща откъси от книгата, ще се раздава на пътуващите по линия 211 от доброволци. Денят ще завърши със споделяне и обсъждане. Авторката ще се срещне със свои читатели. Една възможност в Деня на книгата удоволствие от четенето да изпитат възможно повече хора.
Целта е да се насърчава четенето като вид комуникация, която сближава хората; да се привличат нови читатели и да се създава култура на четенето; да се отключва потребност от познаване на съвременната българска литература и българските, в частност, и бургаските автори“, се казва в прессъобщението на читалище „Изгрев 1909”.

Идеята в един ден (седмица, месец) един град да чете една книга (един автор) стартира от Сиатъл през 1998 г. Кампанията се подема и от други американски градове. Моделът „One City, one Book“ се прилага като успешна практика в около 200 европейски градове в Германия, Англия, Ирландия.

„Един след полунощ”  тук

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …