Начало / България / Русенската библиотека отново се включва в кампанията „Маратон на четенето”

Русенската библиотека отново се включва в кампанията „Маратон на четенето”

За девета поредна година русенската библиотека „Любен Каравелов“ ще се включи в кампанията „Маратон на четенето”. На 2 април от 10,30 ч в сградата на институцията ще бъде открита изложбата „Случайна среща с приказка”.

Идеята на организаторите е да се осъществи „среща“ между малките читатели на Русенската библиотека и вълшебния свят на приказките, като по един забавен за малчуганите начин се насърчава четенето. Всяко дете, читател на Детски отдел, е имало възможност да се включи в това изживяване и нарисува своите любими приказни герои.

Националната кампания в Русенската библиотека тази година ще открият най-малки читатели от сформираната през 2013 г. група  „Бебета и книги“. В програмата на „Маратона” са включени изложби, представяния на книги, дни на книгата и четенето, карнавал на литературни герои, викторина, презентации. Към кампанията ще се присъединят учениците от ОУ „Отец Паисий“ и от клуб „Блага дума“ при СОУ „Хр. Ботев“ в Русе. Партньори на библиотеката при реализирането на част от инициативите ще бъдат РУ „Ангел Кънчев“, ВН Кафе-Библиотека, НД „Русофили“ – клон Русе, Музеят на комикса, Клуб по комикси „Комикадзе“ и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

241668965_1565499527122804_4938435683639784409_n

Книги за препрочитане наесен

Много слънчеви страници си пожелаваме през новия сезон Всяко годишно време си има хубавите страни …