Начало / България / Русенската библиотека отново се включва в кампанията „Маратон на четенето”

Русенската библиотека отново се включва в кампанията „Маратон на четенето”

За девета поредна година русенската библиотека „Любен Каравелов“ ще се включи в кампанията „Маратон на четенето”. На 2 април от 10,30 ч в сградата на институцията ще бъде открита изложбата „Случайна среща с приказка”.

Идеята на организаторите е да се осъществи „среща“ между малките читатели на Русенската библиотека и вълшебния свят на приказките, като по един забавен за малчуганите начин се насърчава четенето. Всяко дете, читател на Детски отдел, е имало възможност да се включи в това изживяване и нарисува своите любими приказни герои.

Националната кампания в Русенската библиотека тази година ще открият най-малки читатели от сформираната през 2013 г. група  „Бебета и книги“. В програмата на „Маратона” са включени изложби, представяния на книги, дни на книгата и четенето, карнавал на литературни герои, викторина, презентации. Към кампанията ще се присъединят учениците от ОУ „Отец Паисий“ и от клуб „Блага дума“ при СОУ „Хр. Ботев“ в Русе. Партньори на библиотеката при реализирането на част от инициативите ще бъдат РУ „Ангел Кънчев“, ВН Кафе-Библиотека, НД „Русофили“ – клон Русе, Музеят на комикса, Клуб по комикси „Комикадзе“ и др.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …