Начало / България / Фенове на „Игра на тронове“ ще блокират Белфаст, очакваме Железния трон в България

Фенове на „Игра на тронове“ ще блокират Белфаст, очакваме Железния трон в България

Стотици фенове се очаква да блокират Белфаст заради началото на снимките на новия сезон от сериала на HBO по сагата на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“. Екранизацията на четвъртия сезон на поредицата започва в Ирландия, но феновете в северноирландската столица ще могат да се срещнат с местната звезда Йън МакЕлхини (в ролята на Баристан Селми) още тази седмица, когато в града шоуто ще гостува с предпремиера на епизода „Два меча“.

Снимките на новия сезон, който ще включва 10 епизода, започват на 7-ми април.

У нас пък феновете вече са на стартова позиция за атаката на Железния трон, заради който  в сагата се водят кървави битки. Българските почитатели на популярния сериал, носител на „Еми и „Златен глобус”, ще могат да разгледат Трона и да се снимат с него по време на националното му турне, което ще започне от крепостта Царевец в старопрестолния град Велико Търново, ще стъпи на пясък в Бургас и Варна, ще посети Античния театър в Пловдив и ще завърши обиколката си в столицата.

Тронът е висок над 2 метра и тежи над 100 килограма и винаги се придружава от строга охрана. Досега никога не е идвал в България; най-близката точка, до която е стигал, е Будапеща. Според легендата Железният трон е направен от мечовете на враговете, които са се предали. 59 дни са били необходими, за да може от хилядите мечове да стане трон. Остриета и назъбени ръбове сочат във всяка посока и всяват страх у всеки, застанал пред него.

Той ще бъде във Велико Търново на 11, 12 и 13 април, след това от 14 до 16 април ще е в Бъргас, във Варна – на 19, 20 и 21-ви април, в Пловдив на 22, 23 и 24 април и в София на 25, 26 и 27 април. Над 2000 души вече са потвърдили, че ще посетят митичния Трон.

Фото: HBO

Книги от Джордж Р. Р. Мартин тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …