Начало / Свят / „Изкуството: Как да опознаем мъжете“ от 1665 г. отива на търг

„Изкуството: Как да опознаем мъжете“ от 1665 г. отива на търг

Книгата „Изкуството: Как да опознаем мъжете“, написана през 1665 г. и описвана като предшественик на „Мъжете са от Марс, жените – от Венера“, ще бъде продадена на търг, съобщи БГНЕС. Той ще се проведе на 10 април в Дорчестър, Великобритания, а наддаването ще започне от 300 паунда.

Наръчникът, написан от Джон Дейвис, сравнява формата на мъжете с тази на лъва, с голяма уста, гъста козина и твърда мъжествена плът. Жените, от друга страна, имат „прост външен вид, който крие безкрайно много дефекти“, сред които слабост, ревност, недоверие и неблагодарност.
Ейми Бренан от акционерната къща „Дюк“ оценява наричника като „история на обществото“.

„Това много уместно може да бъде счетено за първата книга „Мъжете са от Марс, жените от Венера“. Тя представлява основата на това, което днес виждаме като мъже и жени, макар че в наши дни линиите са доста размити, в сравнение с тогава. През ХVІІ век има ясно разграничение между половете. Хората наистина са вярвали в това, което са четели в тази книга. Тя всъщност провокира и подлага на тест вярванията по този въпрос. Била е доста крайна, радикална за времето си. Съдържа глави за физическите, психически и емоционални различия между половете. Книгата е доста рядка. Чувала съм за още няколко копия, които са продадени на търг“, коментира Ейми Бренан.

Фото: gach.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …