На фокус
Начало / Свят / 7-годишен събра 750 000 долара за болен приятел

7-годишен събра 750 000 долара за болен приятел

7-годишно момче събра 750 000 долара за свой приятел от детската градина, който е болен. Малкият Дилън Сийгъл написа преди година книгата „Шоколадче“, за да помогне на Джона Пурназарян, който е болен от рядко, много тежко заболяване на черния дроб. За по-малко от година проектът на Дилън е събрал 750 000 долара в помощ на родителите на Джона, съобщи abcnews.go.com. Творбата се разпространява във всички американски щати, както и в 42 страни. Тя се продава за 20 долара. Всеки цент отива за лабораторията „Weinstein’s lab“, която се занимава със случаи като този на Джона.

Родителите на Джона всяка сутрин спасяват живота му. Неговото заболяване е такова, че има опасно ниски нива на кръвна захар. Всяка сутрин родителите му се будят в 3 през нощта, за да го хранят със специална смес от царевично нишесте и вода, която се влива през тръбичка в стомаха на Джона. Това означава, че той ще умре, ако родителите му изпуснат алармата на часовника.

Д-р Дейвид Уайнстийн, ръководител на „Weinstein’s lab“, е оптимистично настроен. Той твърди, че състоянието на Джона е временно. Според него до няколко години той ще бъде излекуван и ще живее пълноценно.

Свързани заглавия
6-годишно момче написа книга, за да помогне на болния си приятел

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …