На фокус
Начало / България / Книга събира двама президенти в Пловдив

Книга събира двама президенти в Пловдив

Президентът Росен Плевнелиев ще представи утре в Пловдив книгата „Хроника на един президентски мандат – Петър Стоянов“, съобщи днес авторът на изданието Димитър Райчев за БГНЕС.

Преди време той съобразил, че Пловдив е дал трима министър-председатели от Освобождението досега, но един президент. И понеже не се очаква скоро някой да поеме подобен висок пост, той е решил да запази в хронологичен вид, богато илюстрован със снимки, годините 1997 – 2002, в които президент беше Петър Стоянов. Изданието, дело на издателство „Хермес“ е изцяло продуцирано от дарители, а средствата от продажбата на книгите е предназначено за фондация, която оказва подкрепа на деца с церебрална пареза.

Книгата е подробна хроника ден по ден на важните срещи на президента Петър Стоянов в едни трудни времена, когато се определяше ориентацията на страната към Европейския съюз и НАТО. Хрониката е издадена на български и на английски език.

Официалното представяне на книгата, която ще събере утре двама президенти на България, е насрочено за 18 часа в Международен панаир Пловдив.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

blagoveshhenye-364324-zpSjfgfe-1024x576

„Иконата“

Никой не беше я виждал без грим. Висока, кракът винаги като излязъл от струг, чорапът …