Начало / България / Людмил Тодоров, Недялко Славов и Теодора Димова са първите номинирани за награда „Хеликон” за 2014 г.

Людмил Тодоров, Недялко Славов и Теодора Димова са първите номинирани за награда „Хеликон” за 2014 г.

„Скептици” на Людмил Тодоров („Сиела“), „Портрет на поета като млад” на Недялко Славов („Хермес“) и „Влакът за Емаус” на Теодора Димова („Сиела“) са първите номинирани книги за наградата „Хеликон” за 2014 година.

Членовете на журито Кристин Димитрова, Калин Донков (председател), Бойко Ламбовски, Андрей Захариев и Юри Лазаров отново извадиха списъците с книгите и ситните бележки около заглавията и след неизбежния кратък анализ на ситуацията в страната, захванаха дългия спор: кои три от всичките през тази зима…

Людмил Тодоров храбро крачи по стъпките на Христо Карастоянов и Радослав Парушев: това е третата му номинация. През миналата година той бе номиниран два пъти – за „Разкази” и „Шлеп в пустинята” („Жанет 45“).

С „Портрет на поета като млад”  Недялко Славов завършва триптиха си (според Емил Андреев) – след „Фаустино” и „Вертиго”.

„Влакът за Емаус” на Теодора Димова отново пътува през живота ни, среща ни с любовта и разкрива вярата ни в Христа.

Зимните номинации ще бъдат връчени на 26 февруари, сряда от 18 часа в книжарницата „Хеликон-България” на булевард „Цар Освободител” № 4.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …