Начало / България / „Аз в света на книгите“ е темата на ученическия конкурс „Моят роден град“

„Аз в света на книгите“ е темата на ученическия конкурс „Моят роден град“

Конкурс под надслов „Моят роден град“ и с тема „Аз в света на книгите“ обявиха Регионалният инспекторат по образоването и Народната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново, съобщи dariknews.bg. Надпреварата, в която децата могат да участва по избор с рисунка или литературни творби, е част от събитията, с които ще бъде отбелязана 125-тата годишнина от откриването на първата публична библиотека в старата столица.

В конкурса могат да участват деца на възраст от 7 до 18 г. от всички учебни заведения в областта. Те ще бъдат разделени в три възрастови групи – 7-10 г., 11-14 г. и 15-18 г. Желаещите да се явят с поезия, могат да представят до две творби, а тези, които изберат прозата – една в обем до три стандартни страници. Младите художници могат да представят до две живописни или графични произведения в размер 25/30 см.

Крайният срок за участие е 7 март. Творбите се приемат във филиал „Славейче“ на библиотеката на адрес ул. „Симеон Велики“ №7. Могат да се изпращат и на имейл: prs@libraryvt.com

Подадените творби ще бъдат оценявани на 13 и 14 март, а резултатите ще бъдат обявени на 20 март в 14,00 ч. в Детския отдел на филиал „Славейче“. Отличените творби ще бъдат публикувани на сайта на библиотеката и включени в празнична изложба.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …