Начало / България / Столичната библиотека обяви два младежки литературни конкурса

Столичната библиотека обяви два младежки литературни конкурса

Столичната градска библиотека обяви два конкурса за ученици с примамливи награди.
Първият е за есе на тема „Библиотеката в ерата на Водолея“.  В него могат да участват ученици от ІХ, Х и ХІ клас. Творбите трябва да се изпратят в запечатан плик с четливо изписани върху него лични си данни: трите имена, точен адрес, училище, електронен адрес и телефон за връзка.
Есетата трябва да са в обем до две машинописни страници. Те ще се приемат до 15 април в отдел „Срещи и събития“ на библиотеката и на пощенски адрес: София 1 000, пл. „Славейков“ №4, Столична библиотека, отдел „Срещи и събития“, за конкурса „Библиотеката в ерата на Водолея“.
На церемония по случай Деня на библиотечните и информационни работници – 11 май, на отличените ще бъдат  връчени следните награди:
Първа – таблет
Втора – таблет (7 инча)
Трета – електронна книга

Вторият конкурс е обявен съвместно с фондация „Митра” и е за написване на приказка в традициите на българския фолклор – „Завръщане във времето“.
Всяко дете до 15 г. може да участва с една оригинална авторска приказка, до 3 страници, формат А4. Произведенията ще бъдат оценявани за богатство на езика и оригиналност на идеята. Материалите трябва да бъдат придружени от кратка информация за автора им, трите имена, дата на раждане, точен адрес и телефон, училище. Крайният срок за изпращане е 30 април на адрес: Столична библиотека Детско-юношески отдел, София 1000, пл. „Славейков“ 4А, ет. 2, или на имейл duo1@abv.bg
Резултатите от конкурса ще бъдат оповестени на 1 юни на сайта на библиотеката www.libsofia.bg и на сайта на фондацията www.mithra-international.org

Награди:
Първа – 200 лв.
Втора – 150 лв.
Трета – 100 лв.

Създателите на първите 5 отличени творби ще бъдат наградени с организираната от фондацията едноседмична „Лятна креативна ваканция“ за деца с таланти, където други млади творци ще четат и илюстрират техните приказки. Отличените приказки, заедно с илюстрациите към тях, ще бъдат публикувани в книга на български и английски език. Чрез своите творби създателите им ще станат част от благотворителната дейност на Международна фондация „Митра“ в полза на талантливи деца в неравностойно положение.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …