На фокус
Начало / България / Столичната библиотека обяви два младежки литературни конкурса

Столичната библиотека обяви два младежки литературни конкурса

Столичната градска библиотека обяви два конкурса за ученици с примамливи награди.
Първият е за есе на тема „Библиотеката в ерата на Водолея“.  В него могат да участват ученици от ІХ, Х и ХІ клас. Творбите трябва да се изпратят в запечатан плик с четливо изписани върху него лични си данни: трите имена, точен адрес, училище, електронен адрес и телефон за връзка.
Есетата трябва да са в обем до две машинописни страници. Те ще се приемат до 15 април в отдел „Срещи и събития“ на библиотеката и на пощенски адрес: София 1 000, пл. „Славейков“ №4, Столична библиотека, отдел „Срещи и събития“, за конкурса „Библиотеката в ерата на Водолея“.
На церемония по случай Деня на библиотечните и информационни работници – 11 май, на отличените ще бъдат  връчени следните награди:
Първа – таблет
Втора – таблет (7 инча)
Трета – електронна книга

Вторият конкурс е обявен съвместно с фондация „Митра” и е за написване на приказка в традициите на българския фолклор – „Завръщане във времето“.
Всяко дете до 15 г. може да участва с една оригинална авторска приказка, до 3 страници, формат А4. Произведенията ще бъдат оценявани за богатство на езика и оригиналност на идеята. Материалите трябва да бъдат придружени от кратка информация за автора им, трите имена, дата на раждане, точен адрес и телефон, училище. Крайният срок за изпращане е 30 април на адрес: Столична библиотека Детско-юношески отдел, София 1000, пл. „Славейков“ 4А, ет. 2, или на имейл duo1@abv.bg
Резултатите от конкурса ще бъдат оповестени на 1 юни на сайта на библиотеката www.libsofia.bg и на сайта на фондацията www.mithra-international.org

Награди:
Първа – 200 лв.
Втора – 150 лв.
Трета – 100 лв.

Създателите на първите 5 отличени творби ще бъдат наградени с организираната от фондацията едноседмична „Лятна креативна ваканция“ за деца с таланти, където други млади творци ще четат и илюстрират техните приказки. Отличените приказки, заедно с илюстрациите към тях, ще бъдат публикувани в книга на български и английски език. Чрез своите творби създателите им ще станат част от благотворителната дейност на Международна фондация „Митра“ в полза на талантливи деца в неравностойно положение.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …