Начало / България / Отворена покана за участие в изложба на корици на книги

Отворена покана за участие в изложба на корици на книги

Асоциация „Българска книга“, Националната художествена академия и „Галерия БНТ“ в студиото на предаването „Денят започва с култура“ по Българската национална телевизия обявяват отворена покана към българските издателства за участие в две изложби на корици на книги. Кориците трябва да са на книги издадени в последните 20 години и да са авторски работи на съвременни български художници. Всяко издателство може да избере и да предложи за участие от 2 до 10 корици на свои книги, като поне 2 са от последните две години.

След като бъдат събрани всички предложения, жури в състав от преподаватели в катедра „Книга и печатна графика“ и катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия ще избере кориците, които да влязат в изложба в рамките на „Пролетния базар на книгата“ (3 – 8 юни 2014 г.) и в изложба в „Галерия БНТ“.

Целта на изложбите е да се предложи на максимално широка публика от любители на книгите – представителна селекция от най-добрите постижения в художественото оформление на книгата в България.

Изложбите ще бъдат част от програмата на Асоциация „Българска книга“ за популяризиране на книгата и четенето и по случай 20-годишнината от създаването на сдружението.

Предложенията за корици на книги от български художници могат да се изпращат до 21 март 2014 г. на имейла на АБК – office@abk.bg .

Технически изисквания: около 30 см основа, 150 DPI, CMYK, JPG формат.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …