Начало / България / „Най-честните мошенници в света“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

„Най-честните мошенници в света“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

„Най-честните мошенници в света“ – новата книга на Йордан Попов, ще има премиера на 5 март, сряда, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“. Тя ще бъде представена от доц. д-р Пламен Дойнов.

Сборникът с разкази излезе на книжния пазар в края на януари, издадена от“Хермес“.

Светът е пълен с мошеници, наивници, красавици, полицаи, вируси, антибиотици, фалшиви дипломи, съмнителни професори, струнни музикални инструменти, подсладители, хамбургери и не на последно място китайци. Когато смесим всички тези елементи на единица площ се получава една смехотворна сплав, която е в състояние да разбие всяко мрачно настроение, необяснима тъга и темерутство в начален стадий. Хумористичният разказ е ключът, който отваря доброто настроение и желанието за общуване. Носете този ключ в джоба си, той все някога ще ви потрябва.

Йордан Попов е роден в София. Завършил е българска филология и история в СУ „Св. Климент Охридски“. От студентските си години до наши дни сътрудничи и работи като редактор и главен редактор  „Стършел“. Публикувал е над тридесет книги, някои от които са преведени в чужбина. Носител е на националните награди „Чудомир“, „Алеко“, „Стоян Михайловски“ и „Райко Алексиев“ и на международните „Златната Нике“ в Гърция, Екселенц на сатирата – в Сърбия, за най-добър разказвач през 2011 г., и наградата за най-добър чуждестранен разказ „Обалдуй“ в Русия. Автор е на  документални и анимационни филми, както и спектакли в Сатиричния театър.

„Най-честните мошенници в света“  тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …