Начало / България / Николай Стоянов представя „Случаят Ванга“ в Кърджали

Николай Стоянов представя „Случаят Ванга“ в Кърджали

Известният български писател Николай Стоянов довечера ще представи книгата си „Случаят Ванга“ във Военния клуб в Кърджали,  БГНЕС в града.

Стоянов е родственик на пророчицата и в творбата си е събрал лични спомени, и истории, предавани на поколенията в рода. Той е описал интересни срещи на Ванга с емблематични личности като Тодор Живков, Людмила Живкова, Светлин Русев, Евтим Евтимов, Николай Райнов, Блага Димитрова и редица други артисти, дипломати, политици.

Роденият през 1948 г. в Карлово Николай Стоянов е автор на 15 книги с проза. Сред тях особено популярни са сборниците с разкази и новели „Нощна връзка“, „Квартални хроники“, „Книга без корици“, „Транзитна виза“, „Френската стая“, „Есенни новели“. Четири телевизионни игрални филма са заснети по сценарии на писателя, той е написал е и множество радиопиеси. Стоянов е и преводач от френски език, негово дело са българските текстове на Патрик Модиано, Франсоаз Саган, Жорж-Оливие Шаторейно. Негови книги са издавани във Франция, Германия, Италия, Албания, Сърбия, Румъния, Южна Корея, Македония.

Николай Стоянов е основател и председател на Международната фондация „Балканика“, която всяка година присъжда известната като „Балканския Нобел“ награда за литература. Носител е на „Вазовата награда“, на „Европейската награда за поетична проза“, както и на наградата „Париж Европа“, присъдена му през 2005 г. от общината на Париж и ЕС за принос към културата на Обединена Европа.

„Случаят Ванга“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …