Начало / България / Първата част от цикъла „Истории от Последното измерение” с премиера във Велико Търново

Първата част от цикъла „Истории от Последното измерение” с премиера във Велико Търново

„Пътуване през спомени” на Делиян Маринов ще бъде представена на 18 февруари, вторник, от 17,30 ч в „Хеликон-Велико Търново”. Книгата е първа част от цикъла „Истории от Последното измерение”. Зад фентъзи поредицата стои издателство „Весела Люцканова“.

Романът е колкото фентъзи, толкова и реплика на реално заобикалящия ни свят. Опитвайки се да избяга от идеята за група приключенци, борещи се срещу злото, авторът ориентира сюжета към герои, които вече са се потдали на порочната си природа, опитвайки се да спасят собственото си съществуване. Маринов не залага толкова на мелетата и насилието, типични за фентъзи жанра, а отваря редица философски и социални проблеми и дилеми.

„Дали има чисто добро и чисто зло?”; „Дали съгрешилите имат право на изкупление, дори когато са пропилели всичките си шансове?”, „Дали има надежда в свят, който целенасочено бяга от нея?” – Част от множеството въпроси, които „Пътуване през спомени” повдига, като оставя на читателя сам да намери отговорите и да даде финалната присъда на героите.

„Пътуване през спомени” тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …