Начало / България / Нова антология събира любовната лирика на Любомир Левчев

Нова антология събира любовната лирика на Любомир Левчев

В навечерието на  14 февруари, който по цял свят се чества като празник на любовта и виното, издателство „Жанет 45“ ще представи антологията „В невидимата кула“, събрала най-хубавите любовни стихове на големия поет Любомир Левчев.

Книгата  излиза от печат  в тираж 1000 екземпляра, от които 33 са номерирани и оформени като библиофилска серия с оригинални рисунки от художника Стоимен Стоилов и ще се предлага с твърда и мека корица.

Изданието ще бъде представено на чаша вино на почитателите и приятелите на поета на 13 февруари 2014г от 18:30 във VivacomArtHall. По специална покана на издателството, актьорът Руси Чанев ще прочете някои от най-емблематичните стихове на поета.

 „За мен Любомир Левчев е достойна величина в поезията. В томчето са включени любовни стихотворения, които с огромно удоволствие „Жанет 45“ посвещава на Деня на влюбените и пожелава на всички щастливо изживяване на празника с поезията на Левчев!“, споделя  Божана Апостолова.

Любомир Левчев е роден в Троян през 1935. Първата му книга „Звездите са мои“ е издадена през 1957, а днес негови книги са преведени в 36 страни. Автор на поезия, романи и сценарии, Левчев работи в Радио София и вестник Литературен фронт.  Между 1979 и 1988 е председател на Съюза на българските писатели. През 1991 създава издателска къща „Орфей“, публикуваща стихосбирки и едноименно списание. Носител е на редица международни награди, сред които „Златен медал за поезия на Френската академия и носител на званието Рицар на поезията“ (1985), голяма награда на института „Александър Пушкин“ и Сорбоната (1989); „Златен венец“ на Стружките вечери на поезията (2010).

Книгите на Любомир Левчев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …