Начало / България / Сценарист на „Под прикритие“ издаде дебютна книга

Сценарист на „Под прикритие“ издаде дебютна книга

Един от сценаристите на популярния напоследък сериал „Под прикритие“ Владимир Полеганов дебютира на книжния пазар. 35-годишният софиянец, който преди това трупа опит като създаваше текстве за шоуто на Денис Ризов, публикува дебютната си книга „Деконструкцията на Томас С.“.

Преди това негови разкази са публикувани в списанията „Следва” (2011), „Море” (2012), както и в „Литературен вестник” (2013). През 2012 г. разказът му „Кладенецът” печели втора награда на Националния конкурс за къс разказ „Рашко Сугарев”. Участвал е в школата по творческо писане на писателката Емилия Дворянова. Учил е психология и творческо писане в СУ „Св. Климент Охридски”.

„Деконструкцията на Томас С.” е сборник със странни разкази за хора, чиито светове са преобърнати или променени от сънища, отражения, машини, текстове и най-обикновени птици. Героите често се озовават в лабиринт или пред огледало, които се оказват едновременно пречка и отворена врата. По пътя непознатото става чуждо, трансформира се в нещо, което е трудно или страшно за обяснение. Красотата и ужасът в „Деконструкцията на Томас С.” са изписани на непознати езици за героите – и пред тях стои задачата да се научат да четат или да извърнат очи“, казва Полеганов за книгата си. Тя е част от поредицата „Нова проза“ на издателството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.  От тази поредица на пазара вече са и романът  на редактора на Menbox.bg Стефан Стефанов „Горе & Долу“ и сборникът с разкази на журналиста от „Дневник“ Светослав Тодоров  „Хората, които заспиваха сами“.

„Деконструкцията на Томас С.“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

798117_970416

Библиотеката с най-красиво стълбище е в Айова

Пищната сграда подчертава красотата на столицата Де Мойн Първият библиотекар в американския щат е назначен …