На фокус
Начало / Свят / Голо четене жъне успехи в САЩ и Великобритания

Голо четене жъне успехи в САЩ и Великобритания

Шоуто „Naked Girls Reading”, което комбинира еротика с литература, жъне успехи в САЩ и Обединеното кралство, съобщи британският таблоид „Дейли Мейл”. То представлява голи жени, които четат на глас различен тип литература. Нестандартното представление набира все повече скорост.

„Naked Girls Reading” стартира през март 2011 г. в Чикаго. Създадено е от бурлеска актрисата Мишел Ламур и нейния партньор Франки Вивид. Всяко шоу има своя тема. Участват няколко изпълнителки, които избират литературни материали, които да рецитират на публиката. Те съобразяват своята прическа, аксесоари (бижута обувки и т.н.) с литературната тема. Понякога всяка от тях има собствена тема, понякога те избират своя обща, като всяка чете отделен пасаж.
Цялото шоу продължава два часа и половина, като има 2 почивки от по 10 минути. Публиката, наслаждавайки се на чаша вино, коняк или коктейл, може да влиза в дискусии с изпълнителките. Не се разрешава обаче на хората да се качват на сцената или да събличат своите дрехи.

Макар жените на сцената да са голи, фокусът е върху литературата. Сред обсъжданите теми са  изкуството и забранените книги. Някои от участничките вече са получили предложения от издателски къщи да публикуват техни книги за шоуто. „Naked Girls Reading” се играе в най-престижните театри в САЩ, вече е има свой собствен отдел в Лондон. Сега целта е да се пробие и на австралийска земя.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 март – 19 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Не ви познавам от Теодора Димова …