Начало / България / „Тенарон” на Лена Крун с премиера в „Хеликон-Витоша”

„Тенарон” на Лена Крун с премиера в „Хеликон-Витоша”

В края на миналата година на българския книжен пазар излезе книгата на финландската писателка Лена Крун „Тенарон”. Трийсетте писма, написани от жена, която пристига на бял кораб в Тенарон – чудноват град отвъд океана, и остава завинаги там, ще имат и българска премиера. Книгата ще бъде представена на 6 февруари, четвъртък, в столичната книжарница „Хеликон-Витоша” от 18 ч.

„Кратка лирична епистоларна медитация върху живота, любовта и смъртта, книгата на Лена Крун е номинирана за престижната награда „Финландия“, се казва в прессъобщението на издателство „Август”.

Лена Крун е родена през 1947 година. Следва философия, психология и литература в Университета на Хелзинки и е писател на свободна практика. Автор е на двадесет и пет книги, романи, разкази, детски приказки, стихотворения, есета и радиопиеси. Носителка е на няколко награди, между които Финландската награда за литература за 1992 година. Новелата й „Тенарон”  е номинирана и за Световната фентъзи награда и Международната награда на гилдията на жанра на ужасите в 2005. Книгите ѝ са превеждани на английски, шведски, естонски, унгарски, руски, японски, латвийски, френски и норвежки.

„Тенарон” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …