Начало / България / „Портрет на поета като млад” на Недялко Славов с премиера в „Хеликон-България”

„Портрет на поета като млад” на Недялко Славов с премиера в „Хеликон-България”

Новият роман на Недялко Славов „Портрет на поета като млад” ще бъде представен в София на 6 февруари, четвъртък, от 18 ч в книжарница „Хеликон-България” (бул. „Цар Освободител” 4).

„Това е третият роман на Недялко Славов след „Фаустино” и „Вертиго”, който ни връща в една привидно отминала епоха, когато изящното бе вредно, а духовното – насила пъхано в калъпа на чужди нам практики. Тази книга е болезнена гротеска за кривите огледала на нашата младост, в които се отразяваха мечтите и любовите ни. Тя е и своеобразно отмъщение за смазваните ни, но все пак оцелели чувства. Написан с покъртителен поетичен език – разсмиващ до сълзи и тъжен до смях, романът е последната картина от триптиха на Славов, нямащ аналог в родната ни литература”,  е оценката на писателя Eмил Андреев за „Портрет на поета като млад” .

Недялко Славов е автор на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. Авторът има особено място в съвременната българска литература. Експресивен и изключително метафоричен, стилът му го поставя извън обичайните литературни практики. Творбите му са пропити със страстен хуманизъм и са далече от съвременните тематични клишета. Славов е носител на различни национални награди за поезия и проза, сред които и на Националната награда за литература „Хр. Г. Данов“ за романа „Фаустино“. Негови пиеси са поставяни на различни сцени.

„Портрет на поета като млад”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20-Figure11-1

Предизвестена ли е войната в Украйна – пророчеството на Езекиил

Васил Лазаров Библейските пророчества нямат нищо общо с разнообразните човешки предсказания, свързани с езичеството и …