Начало / България / Излезе юбилейното издание „Петко Бочаров на 95 през три Българии“

Излезе юбилейното издание „Петко Бочаров на 95 през три Българии“

Месец преди доайенът на европейската журналистика Петко Бочаров да навърши 95 години на българския книжен пазар излезе юбилейното издание „Петко Бочаров на 95 през три Българии“.

В него са събрани от най-интересните истории, които дългогодишният журналист и публицист има да разкаже на българската общественост.
Колоритно и увлекателно авторът повежда читателя на пътешествие в спомените си, разкривайки миналото си, разказва за непознатата България, свидетелства за хора и събития, за които младите хора днес могат да прочетат само в учебниците.

Петко Бочаров е роден на 19 февруари 1919 г. в София. Завършва Американския колеж, а след това право в Софийския университет.  През 1952 г. започва работа в Българската телеграфна агенция, първоначално като преводач от английски език, а после и като заместник-главен редактор.
През 1983 г. се пенсионира. Между 1981 и 1993 г. участва с новини и коментари в телевизионното предаване „Всяка неделя”. Редовните му изяви и колоритният му стил по горещи международни проблеми и събития го правят една от ярките фигури в телевизионния ефир през 70-те и 80-те години.
След 1990 г. Бочаров започва да пише и на вътрешнополитически теми. Има редовни рубрики по БНТ в програмата „ТВ око”, в радио „Свободна Европа” и в „Дойче веле”. Днес пише предимно за вестник „Новинар”.  Петко Бочаров е най-възрастния действащ журналист в Европа.

„Петко Бочаров на 95 през три Българии“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …