На фокус
Начало / Свят / Мориси става и писател – ще публикува роман

Мориси става и писател – ще публикува роман

Мориси се насочва към литературата. Той ще публикува роман, съобщи „Гардиън“. Автобиографията на британския изпълнител  стана изключителен бестселър. Очевидно това е мотивирало певеца да се насочи към писане.

„През 2013 г. публикувах „Autobiography“, която постигна повече успех от всеки един от моите албуми. Да, на път съм да напиша и първия си роман. Имам своите надежди за него“, коментира Мориси.

Засега няма детайли относно това какво ще е съдържанието на книгата или датата на нейното публикуване.

Мориси призна, че не очаква отново да има успехи на музикалната сцена. Той заяви, че първите места в класациите за най-големите хитове са „купени“ от големите звукозаписни компании, които ги пазят за своите изпълнители. Затова не очаква радиата и телевизиите да пускат отново неговата музика. Все пак, той работи върху изготвянето на нов албум.

Мориси остана верен на себе си и направи поредица от провокиращи коментари, сред които призив за забрана на всички циркове, направи предположение, че музиката може да съживява растения и дори предложи на готвача Джейми Оливър да вкара в микровълновата печка някое от децата си.

„Всички ние, без изключение, приключваме животите си в сълзи. Много малко от нас умират в пристъп на истерия на виенско колело“, заключи Мориси.

Мориси е английски певец и текстописец, роден през 1959 г. Става известен през 80-те години като вокал на „The Smiths”, но през 1987 г. стартира соло кариера. Смятан е за един от иноваторите в инди-рок жанра. Мориси е вегетарианец и защитник на правата на животните.

Прочетете още

9a4ff6717175ebd6dd534c198131ea21

Дан Браун празнува 60, Ричард Бах докосва като чайка 88

Все чудесни писатели са родени през юнските дни Авторите, които са рожденици, са все наши …