Начало / Свят / Литературни фенове правят музей на научната фантастика

Литературни фенове правят музей на научната фантастика

Много музеи са правили изложби, посветени на научната фантастика. През 2017 г. обаче феновете на този литературен жанр ще могат да се похвалят, че има музей изцяло посветен на нея, съобщи mediabistro.com. Проектът ще бъде реализиран от група ентусиасти и фенове на научната фантастика, сред които Грег Вигиано, който е и изпълнителен директор на проекта.

„Museum of Science Fiction“ ще се намира във Вашингтон. Той вече има собствен уебсайт – museumofsciencefiction.org. Музеят ще представи материали и макети, свързани с поредицата „Стар Трек“, „Дюн“ от Франк Хърбърт и романите на Айзък Азимов. Има планове за построяването в реален размер на машината на времето на Хърбърт Уелс от едноименната му творба, както и умалено копие на подводницата „Наутилус“ на Жул Верн от „Двадесет хиляди левги под водата“. Ще има и материали, свързани с много други книги и писатели фантасти.

Цялото построяване на музея ще струва около 800 000 долара. Има сайт за финансово подпомагане за тези, които искат проектът да се осъществи по-бързо – indiegogo.com/projects/museum-of-science-fiction-preview-location. На официалния сайт могат да бъдат разгледани интересни галерии.

Прочетете още

78

С природа и книги ще лекуват в Норвегия

Новата концепция идва, за да пребори стреса Проектът се разработва от специалисти по психосоматична медицина, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *