Начало / Свят / Литературни фенове правят музей на научната фантастика

Литературни фенове правят музей на научната фантастика

Много музеи са правили изложби, посветени на научната фантастика. През 2017 г. обаче феновете на този литературен жанр ще могат да се похвалят, че има музей изцяло посветен на нея, съобщи mediabistro.com. Проектът ще бъде реализиран от група ентусиасти и фенове на научната фантастика, сред които Грег Вигиано, който е и изпълнителен директор на проекта.

„Museum of Science Fiction“ ще се намира във Вашингтон. Той вече има собствен уебсайт – museumofsciencefiction.org. Музеят ще представи материали и макети, свързани с поредицата „Стар Трек“, „Дюн“ от Франк Хърбърт и романите на Айзък Азимов. Има планове за построяването в реален размер на машината на времето на Хърбърт Уелс от едноименната му творба, както и умалено копие на подводницата „Наутилус“ на Жул Верн от „Двадесет хиляди левги под водата“. Ще има и материали, свързани с много други книги и писатели фантасти.

Цялото построяване на музея ще струва около 800 000 долара. Има сайт за финансово подпомагане за тези, които искат проектът да се осъществи по-бързо – indiegogo.com/projects/museum-of-science-fiction-preview-location. На официалния сайт могат да бъдат разгледани интересни галерии.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …