Начало / Свят / Ридли Скот ще бъде продуцент на новата лента на „Убийство в Ориент експрес“

Ридли Скот ще бъде продуцент на новата лента на „Убийство в Ориент експрес“

Режисьорът Ридли Скот ще продуцира екранизацията на криминалния роман на Агата Кристи „Убийство в Ориент експрес“, съобщи в. „Сега“, позовавайки се на „Холивуд рипортър”.Над филма ще работят и продуцентите Саймън Кинбърг („Елизиум“) и Марк Гордън („Спасяването на редник Райън“). С производството на лентата ще се заеме киностудия „Фокс“.

Сценаристите, които ще адаптират за големия екран произведението на Агата Кристи, още не са определени. Не се съобщава също кой ще режисира лентата, нито кои актьори ще бъдат привлечени в проекта.

Романът на Агата Кристи „Убийство в Ориент експрес“ е публикуван за пръв път през 1934 г. Той е част от серията произведения, в които главният герой е белгийският детектив Еркюл Поаро. Общо за периода 1920-1975 г. са излезли 33 романа и 51 разказа от тази поредица. „Убийство в Ориент експрес“ е едно от най-известните произведения на Агата Кристи. Екранизиран е няколко пъти, а през 2006 г. по мотиви от него излиза компютърна игра. Първата игрална версия на романа е от 1974 г. Заснема я режисьорът Сидни Лъмет, а главната роля е поверена на Албърт Фини. За изпълнението си във филма Ингрид Бергман получава „Оскар“ за поддържаща роля.

„Убийство в Ориент експрес“ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …