Начало / Свят / Публичен вот решава носителя на наградата за разказ на „Costa“

Публичен вот решава носителя на наградата за разказ на „Costa“

Публичен вот ще реши победителя в категорията за разказ на наградите „Costa book awards“, съобщи „Гардиън“. Ръководителите на наградите добавиха категорията за разказ към останалите 5 през миналата година, но решиха не жури да решава носителя на приза, а читателите.

Тази година бяха подадени анонимно 1400 разказа, от които бяха номинирани 6. Отсяването беше дело на Ричард Беард, директор Националната академия за писане в Обединеното кралство, писателките Фани Блейк и Виктория Хислоп и литературния агент Саймън Треуин. Претендентите тази година са „The Forgiveness Thing“, „The Gun Shearer“, „The Keeper of the Jackalopes“, „The Old Man and The Suit“, „The Papakh Hat“ и „Still Water, BC“

Всеки, желаещ да гласува, може да го направи на сайта costa.co.uk. Там са достъпни за теглене и самите разкази, които могат да бъдат прочетени безплатно. Миналата година, когато за първи път беше включена категорията за разказ, спечели Аврил Джой с „Millie and Bird“.

Победителите на „Costa book awards“ ще бъдат обявени на 28 януари. Те ще бъдат в категориите роман, дебютен роман, биография, поезия, детска книга и разказ. Победителите ще се конкурират за книга на годината. Победителят в категорията за разказ не участва за голямата награда, което предизвика протестите на почитателите на този жанр миналата година.

Свързани заглавия
Бернардин Бишъп е номинирана посмъртно за наградата „Costa”
Жени доминират наградите „Costa Book awards”
„Costa Book awards” вече и за кратък разказ

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …