Начало / Свят / Ще бъдат снимани два филма по „Книга за джунглата“ от Ръдиърд Киплинг

Ще бъдат снимани два филма по „Книга за джунглата“ от Ръдиърд Киплинг

Ще бъдат снимани две мащабни холивудски прожекции по класическата детска творба „Книга за джунглата“ от Ръдиард Киплинг, съобщи „Гардиън“. Зад едната продукция стои студиото „Warner Bros“, а зад другата – „Disney“.

За филма на „Warner Bros“ беше договорен режисьорът Алехандро Гонсалес Иняриту. Трудът на Иняриту е признат от кинокритиците – той е режисирал филмите „21 грама“ и „Вавилон“. Сценарист пък е Стив Кловс. Проектът върху историята на Киплинг обаче е все още в съвсем в начална фаза и няма повече подробности около екипа, който ще изготви филма, както и кога се очаква той да излезе в кината.

„Disney“ са по-напред с материала. Те са обявили кога ще дебютира новата адаптацията в кината – октомври 2015 г. Режисьор е Джон Фавро, който режисира екшъна „Железният човек“ с участието на Робърт Дауни-младши.

Това не е първият случай, в който ще излязат успоредно идентични филми. През 2012 г. излязоха „Снежанка и Ловецът“ и „Огледалце, огледалце“, които са интерпретации на приказката „Снежанка и седемте джуджета“. И двата филма се представиха сравнително успешно в боксофиса.

„Книга за джунглата“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …