Начало / Свят / Майкъл Конъли продължи поредицата си за Мики Холър

Майкъл Конъли продължи поредицата си за Мики Холър

Признатият писател Майкъл Конъли продължи поредицата си за Мики Холър – адвокат, който работи, кръстосвайки улиците на Лос Анджелис със своя „Линкълн”. Новият роман, 5-и от серията, е вече на книжния пазар. Той е озаглавен „The Gods of Guilt“ и е издаден от „Little, Brown and Company“. Книгата е 400 страници.

Мики Холър знае, че когато става въпрос за убийство, заплащането е най-добро, затова се захваща именно с такъв случай. Той също е наясно, че трябва да е на върха на възможностите си. Холър разбира, че жертвата е негова бивша клиентка – проститутка, която Мики връща в правия път. Оказва се обаче, че не я е спасил, ами тъкмо обратното – вкарал я е в опасна ситуация. Преследван от собственото си чувство за вина, Мики се впуска в мистерия, чието разплитане включва разкриване на отдавна заровени тайни.

Майкъл Конъли е американски автор на криминални романи и трилъри, роден през 1956 г. Неговите книги са преведени на 36 езика и са му донесли много награди в този жанр. Конъли заема длъжността президент на Организацията на авторите на мистерии в САЩ през 2003 и 2004 г. Множество негови книги са достъпни в българските книжарници като „Адвокатът с Линкълна”, „Черното ехо”, „Ченгета”, „Хари”, „Петата поправка”, „Законът на Бош”, „Град от кости” и др.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …