Начало / България / Вера Ганчева представя „Дни от историята на мълчанието” в „Хеликон-България”

Вера Ганчева представя „Дни от историята на мълчанието” в „Хеликон-България”

На 2 декември на българския книжен пазар излиза романът  „Дни от историята на мълчанието” от норвежката литературна звезда Мерете Линдстрьом. Същият ден книгата ще има премиера в столичната книжарница „Хеликон-България”. Тя ще започне от 18, 30 ч. съобщи издателство „Книгопис”. „Дни от историята на мълчанието“ ще бъде представена от проф. Вера Ганчева. На премиерата ще присъства Н.П. Гюру Катарина Х. Викьор, посланик на Норвегия в България.

Въпросите в най-известния роман на Мерете Линдстрьом са повече от отговорите. Точно това цели писателката и великолепно го постига. Когато затвори последната страница, читателят вече не живее с миналото на героите й, а се изправя пред големите въпроси на собствената си история. Премълчана или не.
Романът „Дни от историята на мълчанието” донася на Мерете Линдстрьом  международно признание и две престижни награди: на Северния съвет и на Асоциацията на норвежките литературни критици. Но много преди публикуването му през 2011 г. тя става една от звездите на съвременната норвежка литература. Мерете Линдстрьом е забележителна с двойното си творческо „аз” – романист и майстор на късия разказ. Еднакво отдадена и на двата жанра, тя създава шест романа и седем сборника с разкази. Вече 30-годишната й писателска биография логично включва и награда за цялостно творчество, присъдена й през 2008 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …