На фокус
Начало / България / Най-новият роман на Чайна Миевил излезе и на български

Най-новият роман на Чайна Миевил излезе и на български

„Railsea“ – най-новият роман на Чайна Миевил , публикуван през 2012 г. , е вече и на българския книжен пазар. Удивителното литературно приключение на британския фантаст  излиза със заглавие „Морелси” в поредицата „Магика” на „Изток-Запад”.

Книгата е алтернативна версия на великия „Моби Дик” на Херман Мелвил и навява асоциации както с приключенските класики на Робърт Луис Стивънсън, така и с научнофантастични еталони като „Дюн” на Франк Хърбърт. Тя е и пленителен разказ, преливащ от чудеса и странни ужаси, в който вилнеят пирати и мародери, извършват се зверства и геройства, смайват ни стил и въображение.

Самият Миевил е сред най-изтъкнатите и признати английски фантасти от последните години. Познат у нас вече с няколко бестселъра, сред които са „Градът и градът” и „Станция Пердидо”, Миевил описва своите произведения като „странна фантастика“ (weird fiction). Активен е и в политиката, а голяма част от убежденията му си проправя път и в творбите му. Миевил има бакалавърска степен по социална антропология от Кеймбриджкия университет и магистърска и докторска степен по международни отношения от Лондонското училище по икономика; преподава творческо писане в Уоруикския университет. Носител е на престижните литературни награди „Хюго”, „Локус”, „Артър Кларк” и Британска награда за фентъзи.

„Морелси” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …