Начало / Критика / 6 съвета как книгата ви да бъде публикувана

6 съвета как книгата ви да бъде публикувана

Сара Брайдън Браун е редактор на сайта „Go Mighty”, в който хората си поставят цели публично, за да бъдат мотивирани да ги постигнат. Тя има и 23-годишен опит в издателския бизнес. За huffingtonpost.com Браун споделя 6 съвета, които да помогнат за публикуването на вашата книга. Ето ги и тях:

1. Пишете, пишете, пишете. Независимо дали е за университетски или местни издания, списания и т.н. Така тренирате стила си, а и показвате качествата си и придобивате опит в това да подготвяте материал с поставен краен срок. Да завършиш произведението си навреме е едно от най-важните неща в издателската индустрия.

2. Напишете своята история. Тенденциите в издателския бизнес се променят постоянно, но винаги има място за добрата история. Напишете най-добрата книга, на която сте способни. Нещо искрено, от сърце, което е важно за вас. И не приемайте „не” за отговор. Ако не можете да намерите издател, публикувайте сами в платформите онлайн, предназначени за това.

3. Направете си списък с агентите, които публикуват любимите ви автори. Ако се опитвате да пишете книги, подобни на тези на любимите ви автори, няма лошо да се пробвате при същите литературни агенти. Не се притеснявайте, ако получите отказ. Това, че един ще ви откаже, не означава, че и друг ще го направи. Само не забравяйте, когато изпращате заявка, да се съобразите с изискванията на всеки отделен агент. Те не са еднакви.

4. Напишете си домашното. Помислете към коя аудитория адресирате книгата си. Не пренебрегвайте маркетинга и го съобразете с тематиката, с която се занимавате. Ако имате блог и сайт, това само ще ви помогне. Правете проучвания. Как се развива пазара, каква е конкуренцията, имат ли успех книги, подобни вашата – това са все въпроси, на които трябва да имате отговор.

5. Нямате време да сте срамежливи. Ако искате книгата ви да бъде в книжарниците, сега или в бъдеше, няма място за притеснение. Нуждаете се от всяка подкрепа. Помислете за начини, по които близки и приятели да ви помогнат. Свържете се с контактите си. Свържете се с предавания, сайтове и т.н., които биха могли да представят творбата ви. Ако направите сделка с издател, потърсете си маркетинг специалист. Не чакайте нещата да се случват от само себе си.

6. Играйте водеща роля. Бъдете уверени във възможностите си. Разпространете ваша биография в интернет. Напишете резюме на историята ви по форумите. Всяка публична изява, колкото и маловажна да ви изглежда, може да помогне.

Фото: livingonloveblog.com

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …