Начало / Критика / 5 съвета как да бъдеш успешен писател

5 съвета как да бъдеш успешен писател

Сайтът „Writer’s Relief” представя 5 трика, които биха ви помогнали да станете по-добър писател.

1. Увереност и концентрация. Успешният писател работи концентрирано по задачата, която си е поставил. Разбира се, трябва да си дадете почивка и да се разсейвате, да имате хоби, но не забравяйте, че съдбата ви като автор е във вашите ръце.

2. Защитавайте творчеството си. Уважавайте това, което пишете. Интересувайте се къде го пращате, кой го чете, какви са отзивите. Учете се и се развивайте. Агентите и редакторите ще го забележат.

3. Подходяща подготовка. Може би си мислите, че ако се сетите за нещо достатъчно оригинално и интересно, това ще бъде достатъчно. В реалността не е точно така. Освен оригиналност, трябва и тренинг. Четете най-добрите, вслушвайте се в съветите, които получавате от критици, и ги осмисляйте. Направете така, че писането ви да е в най-добрата си форма. Вие трябва да се превърнете в машина за писане.

4. Знание за правилата. Знайте с какво се захващате. Проверете кои агенти и издателства са удачни за вас. Трябва и да сте наясно какво се очаква от вас. Независимо дали сте начинаещ или ветеран, писането е игра на цифри. Вие сте толкова добър, колкото показва статистиката.

5. Позитивен поглед. Писателски блокаж, съмнения в собствените възможности и пощенска кутия пълна с откази – това може да ви накара да хвърлите кърпата. Успешният писател знае, че препятствията са част от трасето. Бъдете позитивни и не се отчайвайте. Така несъмнено ще постигнете по-добри резултати.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …