Начало / Свят / Няма доказателства, че Гор Видал е бил педофил

Няма доказателства, че Гор Видал е бил педофил

В публикация на „Ню Йорк таймс” са представени твърдения, че Гор Видал е правил секс с непълнолетни, съобщи huffingtonpost.com. В статията, която е фокусирана върху проблемите около агенцията, която държи правата върху творчеството на автора, са включени изказвания по тази тема на доведената му сестра Нина Стрейт и неговия племенник Бър Стиърс.

Те са във връзка с публичния спор между Видал и консерватора Уилям Бъкли. Според Стиърс Видал се е страхувал, че Бъкли има доказателства, разкриващи, че писателят е правил секс с непълнолетни.

Стиърс казва:

 „Знам, че Бъкли имаше документи за Гор, от които Гор се страхуваше. Логиката подсказва, че трябва да е било нещо, свързано със секс с непълнолетни”.

В статията на „Таймс” е публикувано интервю със сина на Бъкли, който отрича баща му да е имал такива документи. Американското издание отбелязва, че въпреки слуховете няма директни доказателства, че Видал може да бъде обвиняван в педофилия. През живота си писателят отказва да сложи етикет на своята сексуалност –признавал е, че е имал интимни контакти както с мъже, така и с жени.

Свързани заглавия
Гор Видал: Днешните публични фигури не могат да си пишат сами речите и книгите. А има и доказателства, че не могат и да ги четат дори

Книга с 4 непубликувани досега интервюта с Гор Видал излиза догодина
Гор Видал: Съединените щати са основани от най-умните хора. Оттогава насам не сме ги виждали
Почина Гор Видал
Гор Видал препоръчва скандална книга
Знаменитите писатели се обиждали на „некадърник“ и „пубертет“

Книги от Гор Видал тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …