Начало / България / Новият роман на Мартин Ралчевски с премиера в „Хеликон-България”

Новият роман на Мартин Ралчевски с премиера в „Хеликон-България”

На 7 ноември, четвъртък, от 18,30 ч ще се състои премиерата на „Измама” – новият роман на Мартин Ралчевски. Това е петата книга на писателя. „Измама” все още не е на книжния пазар.

„Романът ни загатва, че и светостта е част от съвременния свят – тя живее „днес“ и „сега“ и се преоткрива във всекиго, който е съхранил в себе си любовта към ближния и готовността да претърпи докрай житейското страдание”, се казва в предварителната анотация на издателство „Сиела”.

Мартин Ралчевски е роден на 4 март 1974 г. в София. През 1998 г. завършва география и теология в СУ „Св. Климент Охридски”. През 2003 г. в Кабо Сан Лукас, Мексико, взима участие като каскадьор в популярния филм „Троя” с участието на Брад Пит. Там за пръв път усеща силното желание да напише книга. След завръщането си в България е приет за редовен докторант в Богословския факултет към Софийския университет.  През 2006 г. завършва докторантурата си, но поради корупционната практика в образователната ни система не е допуснат до публична защита на дисертацията си. Това дава тласък на желанието му да пише.

Книгите на Мартин Ралчевски тук

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …