Начало / България / Новият роман на Мартин Ралчевски с премиера в „Хеликон-България”

Новият роман на Мартин Ралчевски с премиера в „Хеликон-България”

На 7 ноември, четвъртък, от 18,30 ч ще се състои премиерата на „Измама” – новият роман на Мартин Ралчевски. Това е петата книга на писателя. „Измама” все още не е на книжния пазар.

„Романът ни загатва, че и светостта е част от съвременния свят – тя живее „днес“ и „сега“ и се преоткрива във всекиго, който е съхранил в себе си любовта към ближния и готовността да претърпи докрай житейското страдание”, се казва в предварителната анотация на издателство „Сиела”.

Мартин Ралчевски е роден на 4 март 1974 г. в София. През 1998 г. завършва география и теология в СУ „Св. Климент Охридски”. През 2003 г. в Кабо Сан Лукас, Мексико, взима участие като каскадьор в популярния филм „Троя” с участието на Брад Пит. Там за пръв път усеща силното желание да напише книга. След завръщането си в България е приет за редовен докторант в Богословския факултет към Софийския университет.  През 2006 г. завършва докторантурата си, но поради корупционната практика в образователната ни система не е допуснат до публична защита на дисертацията си. Това дава тласък на желанието му да пише.

Книгите на Мартин Ралчевски тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

14rushdie1-videoSixteenByNine3000

Книгите на Салман Рушди превзеха класациите след нападението

Състоянието му за щастие се подобрява „Сатинински строфи” – романът, заради който писателят е осъден …