Начало / Любопитно / „Спиралата на времето и ключът на синхронността” от Дейвид Уилкок (анотация и отзиви)

„Спиралата на времето и ключът на синхронността” от Дейвид Уилкок (анотация и отзиви)

Представете си, че Вселената е жива и се опитва да общува с нас посредством синхронността и Закона на кармата.  
Представете си, че историята на нашата планета е поредица от повтарящи се събития  – цикли, които изграждат Спиралата на времето и ни показват бъдещето.
Възможно ли е днес да ставаме свидетели на осъществяването на древен план, който направлява целия живот на Земята чрез поредица от духовни уроци?

В „Енергийното поле на Вселената”, бестселър на New York Times, Wall Street Journal и USA Today, Дейвид Уилкок представи през призмата на най-новите научни открития от XXI век цялостна – непозната досега – картина на Вселената и прогнозира по-добро бъдеще за човечеството.

В новата си книга „Спиралата на времето и ключът на синхронността” науката и духовността най-сетне се срещат.
Като се позовава на историята, астрологията и теорията на синхронността, както и на фракталите, духовната геометрия, квантовата физика и редица други изследвания, Уилкок показва, че в спиралата на времето съществува скрита архитектура. Тя превежда индивидите и нациите през система от просветление, наречено от  Джоузеф Камбъл Пътя на героя. В резултат на тази невидима структура историческите събития се случват на шокиращо точни, повторяеми цикли от време.
Цикличността – позната още от календара на маите до съвременната теория на Фоменко – ни дава решението на различни исторически загадки.

Синхронността е ключът, който отваря портите към най-великите мистерии на Вселената – древни и съвременни, за да ни покаже:
–    Паралелите между империи, държави, нации
–    Връзките между смъртта на някои от президентите на САЩ
–    Изумителни разкрития за 11 септември и финансовия колапс, за Федералния резерв и кликата, която управлява света
–    Цикълът, който свързва Жана д’Арк с вълненията през 1968 г. във Франция и в Европа
–    Какво свързва социопатите с властта
–    Прераждането и Колелото на кармата
–    Силата на любовта, прошката и молитвата и нейните конкретните измерения

Мнения за книгата:

„Великолепно! В тази книга има огромно количество добра наука, голяма част от която е напълно непозната за западните читатели.” Греъм Хенкок, автор на „Следите на боговете“

„Уилкок представя по интригуващ начин енергийните влияния на небесните тела върху настоящите исторически събития и разкрива механизмите, чрез които те ни насочват. За скептиците тази книга предоставя много храна за размисъл. Верните му почитатели ще останат възхитени.” New Consciousness Review

„Ние не сме сами в тази Вселена. И Дейвид Уилкок ни го доказва, за да ни напътства по пътя към това златно пророчество.” New Dawn Magazine

ЗА АВТОРА:

Дейвид Уилкок е завършил психология в Нюйоркския университет. Той е професионален лектор и сценарист. Изследовател е на древните цивилизации, на науката за съзнанието и на новите парадигми на материята и енергията. Автор е на бестселъра на New York Times „Енергийното поле на Вселената“, на книгата Financial Tyranny (свободно пусната в интеренет) и на филмите „Енигмата 2012” и „Convergence”. Живее в Калифорния.

В най-новата си книга „Спиралата на времето и ключът на синхронността” Уилкок се обръща към читателите си със следните думи:

„Аз искрено вярвам не само че Вселената е жива, но и че тя е съзнателна и самоосъзната. За живота ни на Земята съществува план и цел, които са много по-велики от всичко, което бихме могли да си представим. И със сигурност не сме сами. Нито имаме само един живот. Съществуват неоспорими научни доказателства, че всеки от нас се преражда отново и отново. Освен това се движим през едни и същи уроци от нашата история, докато те се повтарят чрез невероятно прецизни модели. Но войните и жестокостите не е необходимо да продължават – ще останат само ако ние самите продължаваме да ги създаваме, водени от невежеството си за великата реалност, която ни обгражда. За да осъзнаем тази истина, не се нуждаем от никаква религия. От друга страна, възможно е да установим, че древните духовни традиции съдържат много повече мъдрост, отколкото допускат съвременните учени. Синхронността ни отправя покана да проучим тази велика реалност. Синхронността е ключът, който отваря портите към мистериите на Вселената. Синхронността се проявява в колосални мащаби, под съвсем осезаеми форми в циклите на историята – чрез събития, които продължават да се повтарят със завидна прецизност в единици от време, някои от които обхващат хилядолетия.
Можем да променим света!
В света има огромно страдание, а не е нужно да бъде така. Тази книга е може би най-доброто ми усилие досега, за да помогна за пренастройване на световната енергия към позитивност. Негативните сили са тук – да, така е, и колкото повече осъзнаваме кои и какво са те, както и защо се случва всичко това, толкова по-скоро ще се придвижим към планетарната инициация.
„Спиралата на времето и ключът на синхронността” предоставя уникална информация, която открива дискусията на много нива и може да ни помогне да осмислим по-задълбочено пробуждането на живата Вселена.
Време е да се измъкнем от пашкула на материализма и да се изцелим от погрешното разделение между науката и духовността.“

„Спиралата на времето и ключът на синхронността”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …