Начало / България / Авторът на „Полетът на орела” гостува в „Хеликон-Велико Търново”

Авторът на „Полетът на орела” гостува в „Хеликон-Велико Търново”

Иво Топалов – авторът на „Полетът на орела: За творчеството и импровизацията в литературата и изкуството“, ще гостува в „Хеликон-Велико Търново” на 6 ноември от 18 ч, за да представи дебютната си книга. Топалов е създателят на популярния „Блогът, който усмихва хората“. На срещата с неговите читатели ще присъства и художникът Борислав Гергинов – Тути, автор на илюстрациите в „Полетът на орела”.

„Ако някой има път към Болярския град, заповядайте да се позабавляваме. Ако пък сте далече, моля подкрепете ме, като поканите приятели и познати, които биха се забавлявали. Датата е 6-ти, мястото ще бъде книжарница „Хеликон”, а темата: „Полетът на орела: За творчеството и импровизацията в литературата и изкуството“, написа в личния си „Фейсбук” Топалов.

Той е роден през 1982 г.във Варна. По-голямата част от живота си прекарва в София. Завършил е английска гимназияи културология в Софийския университет. Работил е дълги години като търговец, но се е изявявал и като предприемач. През последните няколко години се  занимава усилено с личностно развитие. Организирал е беседи с различни международни и български автори. По негова инициатива се провежда и състезанието за презентатори „Майстори на думите“. Призванието му обаче е да пише и разказва истории. „Полетът на орела“ е първата му книга.Ето какво споделя Иво Топалов в началото на романа:

„Винаги съм обичал историите, защото силата на словото е невероятна. Думите могат да накарат косите ни да настръхнат, но могат и да умиротворят сърцето. Могат да вдигнат бунт, но могат и да излекуват душата. Винаги съм мислел, че думите, умело свързани в история, са най-добрият начин да научим нещо ново. Винаги когато чета някоя притча, увлекателен роман или просто интересна история,се удивлявам на знанието, което сякаш неусетно се промъква, без много да се набива на очи. Една интересна история може да ни накара да се замислим за истинските ценности, да ни подтикне да станем по-добри, да ни направи по-искрени. Има истории, които си заслужава да бъдат разказани. Има и такива истории, които си заслужава да бъдат чути. А от най-интересните от тях се раждат легенди, които после дълго се разказват и преразказват.

„Полетът на орела: За творчеството и импровизацията в литературата и изкуството“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 май – 29 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Бай Тошо от Иво Сиромахов …