Начало / България / Среща-разговор с Алек Попов в Националния исторически музей

Среща-разговор с Алек Попов в Националния исторически музей

Обсъждане на „партизански роман след края на комунизма“ ще се проведе в Националния исторически музей на 30 октомври, съобщиха от музея, съобщи „Фокус”. От 11 ч в зала № 5 на музея ще се състои среща-разговор с писателя Алек Попов по повод неговата книга „Сестри Палавееви в бурята на историята“. Тя бе находчиво определена от издателство „Сиела” като „първият партизански роман, написан след края на комунизма”. Събитието е посветено на 1 ноември – Деня на будителите.

Поетът и журналистът от в. „Сега” Бойко Ламбовски ще представи книгата, която има и аудио вариант и е достъпна за хора с увредено зрение.

Доц. д-р Цветана Кьосева, зам.-директор на НИМ, ще представи автора на книгата; ще направи кратък обзор на епохата, през която се развива действието и ще разкаже за „нежните лица на терора” по онова време – обект на нейно научно изследване. На срещата ще бъдат показани експонати на оръжия, използвани от партизаните – карабини, пистолети, гранати. Ще има и щанд, на който ще бъдат предлагани книги на писателя Алек Попов.

Свързани заглавия
Стоян Алексиев звучи в аудио варианта на „Сестри Палавееви” от Алек Попов
Алек Попов: Четящите хора не се предават лесно

„Сестри Палавееви в бурята на историята“ тук

Прочетете още

245219_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 юли – 21 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Призраци на Камино от Джон Гришам 2. Преследването на Аделайн Кн.1 от …