Начало / Свят / Алис Мънро спекулира с плановете си за пенсиониране

Алис Мънро спекулира с плановете си за пенсиониране

Алис Мънро предизвика съмнения относно своето пенсиониране, съобщи „Гардиън”. Новата носителка на Нобелова награда за литература заяви, че от време на време й идват идеи за нови разкази и не е сигурна дали иска да спре да пише.

Мънро каза по-рано тази година пред канадското издание „National Post”, че иска да се пенсионира и се е примирила с това решение. В скорошно интервю обаче пред „Wall Street Journal”, тя коментира:

„Всеки ден имам различно мнение, затова дали трябва да се пенсионирам. Обещала съм да го направя, но от време на време ми идват различни идеи”.

Интервюто беше осъществено с помощта на дъщерята на Алис Мънро – Джени. Писателката диктувала на дъщеря си отговорите на въпросите, които й били изпратени по имейл.

Това не е първият случай, в който Мънро спекулира относно своето пенсиониране. През 2006 г. тя каза, че няма енергията да продължава да работи. Въпреки това през 2012 г. публикува сборника си с разкази „Dear Life” който получи признанието на критиците и се превърна в бестселър.

Мънро е на 82 години. Преди около година нейният колега Филип Рот, обяви отказването си на 79-годишна възраст. Засега американския автор не е дал признаци, че решението му може да се промени.

Свързани заглавия
Алис Мънро: Четенето беше моят живот, докато навърших 30 години
Алис Мънро: Това, за което остана време, е да гледам през прозореца
Алис Мънро получи Нобелова награда за литература
Алис Мънро няма да пише повече

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

roman-kraft-_Zua2hyvTBk-unsplash

Медийна грамотност спасява финландците от дезинформация

Постигането ѝ е въпрос на дългосрочна политика Разбирането за това как функционира света на медиите е …