Начало / България / „Просвета“ представи второто си поколение електронни учебници

„Просвета“ представи второто си поколение електронни учебници

Издателство „Просвета“ представи второто си поколение електронни учебници, съобщи БГНЕС. Учебниците на „Просвета“ имат допълнителни интерактивни възможности и ресурси – разлистване, упражнения, увеличаване и намаляване на текста, възможност за водене на бележки. От издателството имат идеята да върнат интереса на учениците към учебниците и образованието. Учителите и учениците споделят, че електронните учебници им помагат в час, улесняват преподаването и усвояването на материала. Учебниците за І и ІІ клас са готови, а от ІІІ до V клас ще бъдат разработени до следващата учебна година. Очаква се да има и формати за таблет.

„На панаира във Франфуркт стана ясно, че учебниците в повечето европейските страни има .pdf формат. България е сред петте държави в ЕС, които могат да се гордеят с електронните си учебници, заяви Владо Кръстев от издателство „Просвета“.

„Съвременното образование представлява предизвикателство за всички“, каза главният редактор на изданието Кина Андреева. Според нея авторите на учебниците са много добре подготвени методически, а учебниците имат силна педагогическа стойност, защото провокират учениците да участват в обучението. Другото, което децата могат да правят, е да си подчертават важните неща и да си направят план на урока. Това не може да се направи в хартиения учебник, защото децата трябва да ги върнат в края на годината.

Най-новото, което издателството представя, са 5-те математически игри за съответните класове – от първи до пети. Ако едно дете успее да изиграе играта за съответния клас, това означава, че то е усвоило учебния материал за годината. Двете игри се казват „Маймунски приказки“ и „Принцесата на Сундара“. Обстановката в тях е приключенска, способства развитието на въображението и пространственото мислене, задачите имат образователна цел, а учебниците са на почти същите цени като хартиените. Електронните учебници са разработени по всички предмети за 1 и 2 клас. Издателството ще разработва учебници по всички предмети.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …