Начало / Свят / Луксозна книга за футболната легенда Пеле беше представена в Бразилия

Луксозна книга за футболната легенда Пеле беше представена в Бразилия

Книга, в която се отдава почит на легендарния футболист Пеле, беше представена в Сао Паоло, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП. Книгата е озаглавена „1283“.

Тази цифра, бележеща броя на вкараните от Пеле голове по време на спортната му кариера, се повтаря нееднократно във връзка с книгата. „1283“ съдържа 1283 текста,  500 снимки и тежи 15 килограма. Издадени са 1283 броя. Днес 72-годишния Едсон Арантес до Нашименто – Пеле, изрази силното си вълнение от събитието и каза, че се чувства като човек, който се е реализирал защото е оставил нещо в наследство на Бразилия. Има и специален тираж от книгата в 200 бройки с подписана лично от Пеле негова снимка. Това луксозно издание ще бъде продавано за скромната сума от 1920 долара.

„Много е вълнуващо да видя всички тези снимки, тъй като те ми напомнят за всички хора, които са ме обичали и подкрепяли в моята кариера – семейството ми, приятелите, съотборниците и феновете“, каза трикратния световен шампион и считан за най-добър футболист в историята Пеле.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …