Начало / България / Над 300 ученици се състезават за наградите на конкурса „Стоян Михайловски”

Над 300 ученици се състезават за наградите на конкурса „Стоян Михайловски”

Над 300 творби на деца от цялата страна ще се борят за призовете на Шестия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, съобщи dariknews.bg . Това стана ясно след изтичане на крайния срок за предаване на материалите от участниците в литературния форум, организиран от Общинския детски център за култура и изкуство в Русе. Той е част от календара на Есенния салон на изкуствата и културата на общината в крайдунавския град.

Различното от предходните издания на конкурса е, че тази година бяха обявени теми по раздели. За литературно творчество темата е „Малко доброта – малко слънце в деня ми”, а за журналистика – „Светът в моята тетрадка”. Темите явно не са затруднили участниците, съдейки по големия интерес към конкурса. Получени са творби на деца и младежи от София, Варна, Плевен, Пловдив, Свищов, В. Търново, Русе, Дупница, Монтана, Симитли, Тетевен, Троян, Търговище, Айтос, Чирпан, Карнобат, Костинброд, Благоевград, Силистра, Шумен, Сопот, Видин, Казанлък, Царево, Стражица, Полски Тръмбеш и др.

До 18 октомври ще бъдат прегледани творбите. След тази дата отличените ще бъдат уведомени, за да се включат в тържествената церемония по награждаване на 27 октомври (неделя), от 11ч, в зала „Европа” на Доходно здание.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bivol

Перото и гласът на Северозапада ни напусна

Стоян Николов-Торлака почина на 43 „Защо, бе, Торлак, този път нищо не каза!“ – така …