Начало / Свят / Анди Мъри разказва за триумфа си на „Уимбълдън” в книга

Анди Мъри разказва за триумфа си на „Уимбълдън” в книга

Британският тенисист Анди Мъри ще разкаже за триумфа си на най-престижния турнир в този спорт – „Уимбълдън”. Той ще стори това в книга, озаглавена „Andy Murray: Seventy-Seven – My Road to Wimbledon Glory”. Самият Мъри показа корицата на творбата в профила си в „Туитър”. Книгата ще излезе на 7 ноември, издадена от „Headline”. Тя ще бъде 288 страници.

Заглавието на творбата прави препратка към 77-те години, които бяха изминали откакто британец беше печелил „Уимбълдън”, преди Мъри да го стори това лято. Произведението ще бъде фокусирано върху последните 2 години от кариерата на шотландеца, през които той спечели Олимпийски златен медал, първата си титла от Големия шлем на „Ю Ес Оупън” и, разбира се, „Уимбълдън”. Основно вниманието е насочено към двете седмици, през които той успя да триумфира на престижната надпревара. Мъри ще разкаже и за кариерата си като цяло – кои са отправните точки в нея, какъв е тренировъчният му режим, как успява да бъде готов психически и физически за най-високото ниво в тениса.

Анди Мъри е шотландски тенисист, роден през 1987 г. В момента е № 3 в световната ранглиста, като е достигал и до втора позиция. В момента негов треньор е друга легенда в тениса, Иван Лендъл.

Свързани заглавия
Анди Родик предпочита печатни пред електронни книги
Новак Джокович публикува готварска книга
Автобиография на Джон Макенроу излиза догодина
Мемоарите на Джими Конърс излизат през май
Международната федерация по тенис отбелязва 100-годишнината си с книга (8 книги за тениса)
Излязоха две книги за съперничеството между Бьрн Борг и Джон Макенроу
„Момчето с раираната пижама” е любимата книга на Рафаел Надал
Автобиографията на Рафаел Надал излиза през лятото

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …