Начало / България / Бестселърът „Пшеницата – маскираният убиец” излезе на български

Бестселърът „Пшеницата – маскираният убиец” излезе на български

От днес на книжния пазар е книгата на д-р Уилям Дейвис „Пшеницата – маскираният убиец”.  Авторът – американски кардиолог, на база на дългогодишните си клинични проучвания стига до извода, че лишаването от пшеница и глутенови храни носи значителни ползи. Изданието е сред бестселърите на „Ню Йорк таймс”.

Дейвис подлага повече от 2000 от рисковите си пациенти на безглутенов хранителен режим, като резултатите са разтърсващи: нито мазнините, нито захарта, нито пък застоялият ни начин на живот причиняват превърналото се вече в епидемия затлъстяване. Истинският враг е пшеницата заради съдържащия се в нея глутен.  Оказва се, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ни захар много повече, отколкото две лъжички бяла захар.
Книгата има огромен успех в чужбина, където хранителният режим без глутен е вече изключително популярен. Това съзнание започва да добива все по-голяма популярност и в България. Автор на предговора на българското издание  на „Пшеницата – маскираният убиец” е д-р Мария Генкова- Папазова, специалист по интегративна медицина.

Д-р Уилям Дейвис е специалист по превантивна кардиология, който с уникалния си подход за пълно изключване на пшеницата и глутеновите храни обещава не само превенция, а възстановяване след сърдечни заболявания. Той е директор на Track Your Plaque, програма за превенция на сърдечно-съдови заболявания, и редовно пише за здравни издания и форуми.  Живее в Уисконсин, САЩ.

„Пшеницата – маскираният убиец”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …