На фокус
Начало / Любопитно / „Добра година” от Питър Мейл (анотация)

„Добра година” от Питър Мейл (анотация)

Младият Макс Скинър, играч на лондонската финансова сцена, трудно се справя със свръхнапрегнатата си работа в последно време; един ден се оказва, че единствената му опция е да напусне фирмата. И тук се намесва съдбата – Макс получава писмо за скорошната кончина на неговия любим чичо, който му е завещал своето шато и лозята си в Прованс.

С пари назаем взети от бившия си зет Макс отива в Южна Франция и тогава започват истинските му приключения; точно когато е убеден, че животът му е доведен до провал и пълна бъркотия, му се предлагат нови и необикновено привлекателни възможности и предизвикателства. Да, наистина, възникват и усложнения, свързани с френска адвокатка, алчни търговци на скъпо и класно вино и лозар, поддържал дълги години лозята на чичо му. Но заедно с това се появява и романтична връзка с прелестна кръчмарка, идва и разбирането за истинските ценности и радости в живота – така, както жителите на Южна Франция умеят да ги приемат и да им се наслаждават.

Забавните и увлекателни нишки на този поглъщащ роман са изтъкани сред прекрасната природа, лозя и селски имения на неповторимия Прованс. А талантливият английски писател Питър Мейл, който в повечето си книги възпява прелестите на тази уникална френска област, станала негов втори дом, тук е във вихъра си: героите му са олицетворение на най-живописните местни характери, а историята в книгата по неповторим начин показва колко значима роля играят и виното, и добрата храна за душевността, традициите и ежедневието на Прованс.

През 2006 година световноизвестният режисьор Ридли Скот екранизира „Добра година“ и превърна чудесния роман в касов филм с участието на прелестната Марион Котияр и чаровния Ръсел Кроу в главните роли – и двамата носители на Оскар.

„Добра година”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (20 март – 26 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Войната на буквите от Людмила …