Начало / България / „Панаир на младите” от 30 септември до 6 октомври в София

„Панаир на младите” от 30 септември до 6 октомври в София

В рамките на една седмица от 30-ти септември до 6-ти октомври столичният Младежки театър „Н. Бинев”  отново ще събере талантливи и вдъхновени млади професионалисти в областта на сценичните изкуства. Седмото издание на станалия вече традиционен „Панаир на младите” тази година ще акцентира върху най-доброто от извънстоличните театри, ще представи два съвсем нови спектакъла, специално подготвени за фестивала, както и ще дискутира бунта на младите в театъра под мотото „Срещу стената”.

Традиционно фестивалът следи постиженията на младите в театъра през годината и представя най-добрите сред тях. Освен спектакли в селекцията са включени изложба „Ромео и Жулиета” – сюжетна фотография на Гергана Змийчарова, част от едноименния проект включващ нов превод на пиесата дело на Мария Змийчарова, представление на режисьора Петринел Гочев и оригинална авторска музика на живеещият в Канада Димитър Пенчев; представяне на три нови пиеси на млади автори – Иван Димитров с „Ще бъде май”, Ованес Торосян с „Малкият Пучи” и Стефан Прохоров с „Братята, това е”.

Селекционер за пета поредна година е Кремена Димитрова, а основен спонсор – Фондация „Америка за България”. Фестивалът се радва и на подкрепата на Министерство на културата, както и на традиционните си партньори от „Култура на виното”.
За втора поредна година БНТ е официален медиен партньор на събитието.

„Всеки фестивал е символ на радостта над ежедневната сивота. Нашият фестивал не прави изключение от правилото. Нека се веселим и се опитаме да забравим (поне за седмица) тегобите от ежедневието. Това е важно, но и наложително в настоящата историческа ситуация”, споделя Петър Кауков – директор на фестивала.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …