Начало / Свят / Автор напусна възмутен премиерата на пиесата си

Автор напусна възмутен премиерата на пиесата си

Известният съвременен германски писател Даниел Келман е напуснал възмутен още в първите минути премиерата на пиесата си “Менторът”, представена във Франкфурт на Майн, съобщи “Ди пресе”.

“Това вече не е моето произведение”, е заявил той. Клаус Хелмер, директор на частния театър “Фриц Ремонд”, обясни пред медиите, че драматургът протестирал срещу “някои промени” в пиесата и въвеждането на ням герой в самото начало. “Пиесата имаше страхотен успех. Келман трябваше да я догледа, за да види триумфа”, добавя директорът.

Сюжетът на драмата е за конфликта между двама писатели. Тя вече беше поставена във Виена миналия ноември, но без никакви промени на авторовия текст. Германският режисьор Михаел Ведекинд обаче си е позволил да редактира Келман без да му съобщи.

Виенското издателство, което държи правата на пиесата, е изпратило протестно писмо до франкфуртския театър, в което се говори за “ужасни вреди”, нанесени на произведението. “Там, където текстът е извисен и духовен, е сведен до банален виц”, твърдят издателите.

Не е ясно как ще бъде разрешен спорът.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225781_b

Едни от най-добрите криминални писатели празнуват по свой начин Коледа

Коледният сезон е време за вършене на добрини, искрящи светлини и пара, издигаща се от …